Denne opskift på skinke med flødekartofler er til en portion der rækker til to dage. Flødekartoflerne er lavet med fløde og mælk, for at få en cremet og lækker, men ikke for fed udgave. Bestem selv, hvor meget mælk der skal bruges alt efter om du ønsker meget eller lidt sovs ved flødekartoflerne.
2 kg. stor skinke
2 kg. kartofler
½ pakke brun farin
½-1 dl. sennep
½ liter piskefløde
½-1 liter letmælk
Salt, peber
Fjern nettet fra skinken og rids sværen i tern. Bland farin og sennep og smør det ud over skinken. Hæld vand i bunden af bradepanden og læg skinken oven på risten.
Skræl kartoflerne og skær dem i skiver. Læg dem i et ildfast fad og bland fløde med mælk, salt og peber og hæld det over kartoflerne.
Begge dele sættes i ovnen og steges ved 200 grader. Stegen skal have ca. 2 timer. Kartoflerne ca 5 kvarter. Stegetermometeret skal stå på 80-85 grader. på stegen.
Server med en grøn salat.