Portionen giver 15 hvedeknopper.
450g hvedemel
100 g sigtemel
120 g koldt smør
½ tsk. groft salt
1 spsk. sukker
2 dl lunken mælk
50 g gær
2 sammenpiskede æg
Bland melet sammen. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Tilsæt salt og sukker. Lun mælken og rør gæren ud heri. Hæld mælk og æg i melblandingen og slå dejen godt sammen. Dæk skålen med et viskestykke og lad dejen hæve et lunt sted i ca. 45 min. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Del dejen i 15 stykker og tril dem til boller. Læg bollerne tæt sammen i en smurt bradepande og lad dem hæve tildækket i ca. ½ time. Pensl bollerne med æg og bag dem midt i ovnen i ca. et kvarter.
Når de skal spises, flækkes de og ristes på begge sider på en brødrister. Spises med smør eller flødeost.
Velbekomme!