Denne opskrift er på en stor omgang minipizzaer med kødsovs. Enten til en børnefødselsdag eller til fryseren. Der bliver ca. 4 plader pizzaer ud af denne portion.
Pizzadej:
50 g. gær
½ l. lunkent vand
700 g. mel. Hvedemel eller pizzamel
1 dl. god olivenolie
2 tsk. salt
Tomatsovs:
2 dåser hakkede tomater med basilikum
2-3 fed hvidløg
1 hakket løg
Kødsovs:
750 g. hakket oksekød
1 hakket løg
1 dåse koncentreret tomatpasta
2 tsk. tørret basilikum
1 tsk. tørret oregano
salt og peber
500 g. revet ost
Bacon i skiver
Champignons i skiver
Peberfrugt i skiver
Majs
Fremgangsmåde:
Start med at lave tomatsovsen. Svits det hakkede hvidløg og løg i en gryde i olie. Hæld de to dåser hakkede tomater i gryden og kog op. Lad simre i 20 minutter til det er blevet mere koncentreret. Blend det med en stavblender og sæt til side.
Mens tomatsovsen koger, laver du pizzadejen. Opløs gæren i vandet og hæld olie og salt i vandet. Tilsæt melet lidt efter lidt. Dejen skal være lidt klistret. Laves bedst i røremaskine. Dejen skal lige akkurat slippe i siderne, men så heller ikke mere.
Sæt dejen til hævning med et viskestykke over. Hæver i mindst en halv time.
Kødsovsen laves ved at svitse løget og derefter kødet i en stor gryde. Hæld tomatkoncentrat og krydderier ved og steg i et par minutter yderligere.
Gør fyldet klart imens du venter på dejen hæver. Fyldet er ment som forslag, skift det ud, hvis der er noget du hellere vil have. Skær champignons i skiver og sæt resten frem i små skåle på bordet.
Tag en klump pizzadej fra skålen og lav en cirkel. Form den størrelse du vil have, enten i hænderne eller med en kagerulle. Læv over på en bageplade med bagepapir. Når du har lavet alle pizzabundene fordeler du først tomatsovsen på dem. Derefter følger osten. Fordel kødsovsen i et tyndt lag og gerne lidt spredt. Fordel resten af fyldet og slut af med baconskiver øverst.
Sæt i ovnen en plade ad gangen. Bages nederst i ovnen med varmluft + undervarme. Bages indtil kanten er brun og sprød. Ca. 20-25 minutter.
Frys dem ned enkeltvis eller spis med det samme.
Velbekomme.