Brunch buffet

I weekenden er der ikke noget som en lækker brunch. Saml vennerne og start ved 10 tiden om formiddagen og bliv hængende ved bordet i flere timer. Super hyggelig måde at bruge søndagen på. Her kommer et par forslag til hvad du kan servere på dit brunchbord: Alle opskrifter er beregnet til 4 voksne:

Bacon:
2-3 pakker bacon i skiver. Vælg en luksusudgave i tykke skiver – gerne den der hedder back bacon. Steg dem sprøde på panden og læg dem på fedtsugende papir. 

Pandekager
Disse pandekager skal laves små og tykke og serveres med sirup.

2 æg str. L 
1 dl mælk 
200 g hvedemel 
1 tsk. bagepulver 
3 spsk. sukker
25 g. smeltet smør
Salt

Rør alle ingredienserne sammen. Start med at piske melet og bagepulveret sammen med mælken. Hæld dejen over i en kande med tud og lav små klatter på panden.  

Røræg med krydderurter
6 æg 
½ dl. fløde
1 dl hakkede friske krydderurter – f.eks. persille, basilikum og purløg
Salt, peber 

Kom alle ingredienserne i en skål og pisk grundigt sammen. Kom lidt fedtstof på en varm pande og hæld æggemassen på. Rør i den med en palet indtil massen stivner. 

Speltflutes med diverse pålæg
Opskriften på speltflutes giver nogle helt fantastiske flutes, som man får på italienske restauranter. Opskriften giver 8-10 store flutes. Husk at du skal begynde dagen før. 

1 kg. speltmel
600 g. hvedemel
1,5 l. vand
3 spsk. fint salt
10 g. gær

Hæld det kolde vand i en stor røreskål og opløs gæren heri. Rør saltet i og dernæst melet. Rør godt i en røremaskine i 8 minutter. Dejen skal være meget blød, men ikke så flydende at den slet ikke kan slippe kanten. Hæld mere mel i, hvis den er for flydende. Hæld dejen over i et stort fad og sæt et vådt viskestykker over dejen. Sæt i køleskabet til næste dag. Næste morgen tages fadet ud og sættes på køkkenbordet. Lad stå og hæve til middag. Hæld nu den meget bløde dej ud på et meldrysset bord. Tænd ovnen på 225 grader, og sæt alle bageplader ind i ovnen. Nederst stiller du bradepanden. Når ovnen er varm tager du bagepladerne ud (pånær bradepanden) og beklæder med bagepapir. Ved hjælp fra en dejspartel skærer du dejen ud i 8-10 stykker og får løftet dejen over på de varme bageplader. Drys med mel. 

Hæld et glas vand i bradepanden så det skaber damp. Sæt hurtigt 2 af pladerne med flutes ind i den meget varme ovn og hold døren lukket. De skal have en god halv times tid. Tag ud, når de er godt brune og de lyder hule, når du banker dem på bunden. Sæt de to sidste plader ind og gentag tricket med glasset med vand for hver gang du sætter brød ind i ovnen. Speltflutesene serverer du til bruchen med smør og forskelligt kødpålæg. En god skinke, noget chorizo og forskellige italienske spegepølser. 

Kartoffel Røsti
Opskriften på kartoffel røsti kan du finde under børnevenlige opskrifter 

Champignons og cocktailpølser
Steg hele champignons og cocktailpølser på panden til de er godt brune 

Horn med nougatfyld
Horn med nougatfyld finder du under bagværk 

Tilbehør til brunch
Frisk frugt – melon, vindruer, jordbær, hindbær, bananer. Grøntsager – Agurkeskiver, gulerodsstave og cherrytomater. Diverse oste til speltflutesene. 

Drikke
Appelsinjuice, stempelkaffe og jordbærsmoothies

Brunch
Brunch