Pandekagelommer

Pandekagelommer

 

Opskriften her egner sig til frokost eller morgenmad og kan varieres i det uendelige med lige det fyld du ønsker. Fyldet er til 1 person i denne opskrift og der er ekstra pandekager til overs.

Pandekager:

100 gram hvedemel

2 æg

2 dl mælk

lidt salt

Smør til bagning

 

Fyld:

1 stykke skinke.

1 stykke toastost – gerne cheddar

2 champignons

1/2 rødløg

Salt og peber

 

Mix pandekagedejen ved at blande mel og æg til der ikke er klumper og put mælken i bagefter.

Bag pandekagerne i smør. Ikke alt for tykke.

Rist champignons og rødløg i skiver på panden. Drys med salt og peber.

Steg spejlægget på panden og sørg for blommen stadig er flydende. Husk salt og peber på ægget.

Nu skal pandekagelommen samles.

Læg pandekagen på en bageplade med bagepapir.

Placer 1 stykke skinke, 1 stykke ost i midten af pandekagen.

Placer de stegte champignons og rødløg oven på osten. Top med spejlægget til sidst.

Pak fire sider ind over pandekagen som en pakke. Blommen skal være fri.

Sæt i ovnen ved 200 grader i 5 minutter.

Gem resten af pandekagerne eller lav ekstra pandekagelommer. De er også gode dagen efter.

Fyldet kan varieres. Prøv f.eks. med bacon, spinat, grillede peberfrugter