Bøf med bløde løg

Den gamle danske klassiker og en rigtig herreret. Denne version er ikke til de fedtforskrækkede, den tager en evighed at lave, og køkkenet ligner jerusalems ødelæggelse bagefter. Men den er det hele værd, og er en super ret for børnene at være med til at lave.

Bøffer:
800 g. hakket oksekød
groft salt og peber

Tilbehør:
3 løg
2 snackpeber
200 g. hele friske champignons
4 store halverede tomater

Kartoffelmos:
1 kg. kartofler
ca. 2 dl. mælk
50 g. smør
Salt og peber

Sovs:
½ liter madlavningsfløde
Kulør
Salt og peber

Form 8 små bøffer af kødet. Rids en masse tern på kryds og tværs i bøfferne, så smuldrer de ikke under vending. Krydr med salt og peber. Steg på panden i smør. Læg til side, og varm op i ovnen lige inden servering.

Skær løgene i halve og derefter i tynde skiver og pil skiverne fra hinanden. Skær snackpeberen i tynde skiver. Rens champignonsene. Halver tomaterne. Kom smør på panden og lad smørret bruse op. Steg peber og løg til til sidst champignons på panden. Drys med lidt salt. Steg først ved stærk varme og derefter svag varme. Tomaterne lægger du i et lille ildfast fad med skærefladen nedad. Forinden har du drysset med lidt salt og lidt tørret oregano. Grilles i ovnen i 5 – 10 minutter.

Kog kartoflerne i letsaltet vand til de er næsten møre. Tag dem af varmen og fordel smørret i klatter over kartoflerne og vent til det er smeltet. Mos først med en gaffel, dernæst pisker du med et piskeris, mens du hælder mælken i lidt efter lidt, til du opnår den ønskede konsistens. Smag til med salt og peber.

Til sidst laves sovsen. Når du har stegt bøfferne og tilbehøret på panden koger du panden af med madlavningsfløde, tilsætter kulør og smager til med salt og peber.

Velbekomme!