Ztaziki og Græsk Buffet

En af mine yndlingsretter er “græsk buffet”. Dvs. krydrede frikadeller, stegte kartofler, ris, salat og ztaziki. Passer både til hverdag og til den helt store gæstemiddag med buffet.

Der er ingen mængdeangivelser i opskrifterne her, da jeg laver på slump, men du kan nok godt selv vurdere hvor meget I spiser.

Stegte kartofler:
Grub mellemstore kartofler rene og halver dem. Lav en blanding af olie og krydderier som basilikum, oregano og salt og peber og fordel den ud over kartoflerne ved at blande dem i en frysepose.  Kartoflerne fordeles i en bageplade med bagepapir, og skal have en god time i ovnen ved 200 grader.

Ris:
1 del basmatiris, 2 dele vand og lidt salt. Kog op, skru ned på halv varme, sluk, når vandet er væk. Læg låg på, og lad trække 10-15 minutter.

Ztaziki
1 agurk, 2 små fed hvidløg og 2 dl. creme fraiche eller græsk yoghurt. Riv agurken på et rivejern og pres alt væden ud af den. Dette er meget vigtigt, ellers skiller ztazikien. Bland med presset frisk hvidløg og creme fraiche indtil en passende konsistens er opnået.

Salat:
En helt simpel grøn salat bestående af iceberg, agurk og peberfrugter passer fortrineligt til græske frikadeller og tzatzikien. Den behøver ikke være mere kompliceret.

Græske frikadeller.
Jeg plejer at lave frikadellerne på små spyd, så synes børnene også de er sjove…
Lav en helt normal dansk frikadellefars, men glem løgene og tilsæt i stedet græske krydderier. (basilikum, persille, timian, lidt hvidløg, måske lidt fetaost i tern) Steges på panden til de har fået rigtig god stegeskorpe.

Server med noget godt ciabatta brød.

graeske-frikadeller